22.3.12

From Cape til Cape


Helt siden vi begynte å jobbe med å få til et terrengsykkelritt i Finnmark i 2007, har vi drømt om Cape Epic.

Cape Epic er verdens største og mest populære terrengsykkelritt. Alle terrengsykkelritt sin mor og terrengsyklistene sin våte drøm.

I den allerførste forretningsplanen står det at vi skal reise til Sør-Afrika, vi skal innlede et samarbeid med Cape Epic og vi skal få til et Cape-to-Cape ritt - hvor syklistene deltar i både Cape Epic og i offroadfinnmark.

Det er altså ikke nye tanker og drømmer som nå settes ut i livet. Men nå - omsider - 5 år etter de første, ville fantasiene om offroadfinnmark er vi på vei.

Fra den ene ytterligheten til den andre, kan man si. Fra den ene Capen til den andre. Det er en lang tur med god tid til å filosofere over hva vi har begitt oss ut på. 2 1/2 time fra Alta til OSlo (med stopp i Tromsø), ventetid i Oslo, 1 1/2 time fra Oslo til London, ventetid der og til sist (men slettes ikke kortest) London - Cape Town på 13 timer. Vi flyr fra London torsdag kveld og er fremme i cape Town kl. 10.20 fredag formiddag. Så flott at vi reiser på natta - regner med å kunne sove masse.

Heldigvis sklir vi rett nedover lengdegradene slik at vi unngår store tidsforskjeller som kan rote til døgnrytmen. Cape Town ligger bare 1 time foran oss.

Når jeg dro fra Alta i morges var det relativt varmt i været, bare en kuldegrad. I år har det heller ikke vært mye sne, så det kan vel kalles en mild vinter, som straks går mot vår og sommer. På den andre Capen lakker det mot vinter nå. Det betyr at det er relativt behagelige temperaturer der nå: Ca. 20-25 grader på dagen og minimum 15 grader på natta. Det skal bli deilig med sommer (!) - selvom det er litt vemodig å reise fra Finnmark på en av de fineste tidene av året: Vintervåren med sol, sne og ikke så mye kulde. Perfekt for skiturer i den flotte naturen vår.

I Cape Town og det omkringliggende Cape Winelands venter et storslått arrangement. Absa Cape Epic er et etapperitt med 1200 deltakere i år. Alle sykler på 2-manns lag på prologen og de 7 etappene. Etappene har ulik lengde og ulik antall klatremeter og går gjennom et fantastisk landskap, som vi gleder oss vanvittig mye til å se. Lover MANGE bilder i bloggen og på nettsidene våre. Lenke her! Total skal rytterne sykle 781 km og 16300 klatremeter i løpet av de 8 dagene rittet foregår.

At rittet går igjennom Cape winelands får vi merke på kroppen ettersom prologen, målgangen og en del av Riders Camp er på vingårder (vi nevner i fleng: Meerendal, Robertson og Lourensford). I caledon hvor campen skal være fra onsdag til fredag er det varme kilder med en temperatur helt opp til nesten 50 grader. Og vi dit! I Oak Valley skal vi være fra ferdag til søndag på gården/farmen Elgin som blant annet har griser som fores med valnøtter, noe som gir kjøttet en helt spesiell smak. Håper vi får smake.

Akklimatisering i Oslo.

I Oslo skinner sola og det er tidlig vår. Det ligger ennå skitten sne på bakken, men temperaturen kan man ikke klage på. Må kle av først jakka og deretter offroadfinnmark-fleecen på lufte-og beinstrekk-turen utenfor. Passelig overgang til det som venter oss ennå lengere sør. Da skal nok også langbukse og sokker til pers.

Gratis wifi og internettilgang - ja takk. Men det er så vanvittig treigt.Sulten melder seg og snart ankommer Mairen fra Bergen. Da er det dags for lunsj, før vi sjekker inn og setter kursen østover til London.

Omsider avgårde til London. Hadde beregnet flytiden til 1 1/2 time, men hadde glemt å ta høyde for tidsforskjellen, så det var ca. 2 1/2 time i stedet. På turen så vi på Cape Epic sin Ride Guide. Vi er imponert over hvordan sponsorene klarer å knytte seg til rittet sin terminologi og begrepsverden og å bruke det i egen markedsføring. De spiller blant annet mye på dette med lagarbeid. Vi prøvde å være kreative og gjøre noe lignende for offroadfinnmark og våre sponsorer. Tror ikke vi kom så veldig langt, men vi har startet en tankeprosess. Hadde vært fint å hatt penger til å betale en professjonell for å gjøre dette. Men den tiden kommer vel også :-)


En lang natt

Etter 4 timer på Heatrow med bytte av terminal, litt leiting for å finne frem, prøvesmaking av Baileys, et godt måltid var det plutselig boarding av flyet til Cape Town. Stort fly Air Bus 330-200 med 2+4+2 seter på tvers. Vi fikk servert et måltid og så en film før vi "la oss" og prøvde å sove. Det gikk så som så, så det ble en litt lang natt uten så veldig mye søvn. Nå nærmer vi oss Cape Town og har flott utsikt fra flyvinduet.

Noe av det først som møter oss ved ankomst er dette: Velcome all riders and supporters.
No comments: